Není stres jako stres.

V moderní době se slovo stres stalo součástí slovníku téměř každého z nás. Znáte někoho, kdo by jej nikdy neprožil ? Vlastně se s ním setkáváme takřka denně a mámě dvě možnosti.

Vlastně tři, ale ignorovat jej bych Vám nedoporučovala. Další dvě jsou následovné. Můžeme s ním bojovat, nebo jej využít ve svůj prospěch.

Stres je něco, na co skoro všichni nadáváme, ale přitom jde o zcela přirozenou fyziologickou reakci, bez které bychom jako lidstvo nepřežíli.

Původně nám totiž sloužil jako příprava na střetnutí s nepřítelem., nahromaděnou energii jsme potom využili k boji . nebo k útěku. I dnes stres do určité míry potřebujeme, Dokáže nás motivovat, pohánět k činnosti.

Někdy se ale stres nahromadí tak, že už se s ním tělo nedokáže vyrovnat. Mimo jiné to poznáme tak, že nám ztuhnou šíjové svaly, vytvoří se zatvrdliny a někdy bolestí neotočíme hlavu. Začíná nás to limitovat v běžném životě a vyvrcholí třeba tím, že nemůžeme řídit auto.

Televize je plná reklam na prášky, které nás zbaví bolesti okamžitě. Jde to ale i bez chemie, která navíc příčinu problému nevyřeší.

Masáž dokáže uvolnit šíjové svaly, zbavit bolesti a uleví i psychice. Budete se cítit uvolněnější, klidnější a odpočinutí. Nečekejte, až Vás bolest zaskočí.

Pečujte průběžně o všechny oblasti života a Vaše tělo se Vám odvděčí.

Jsi prostě borec

Nedávno se mi dostala do ruky knížka s tímto názvem a podtitulem Přestaňte pochybovat, že jste skvělí, a začněte si úžasně žít. Autorkou je Jen Sincero a je opravdu skvělá. Na rozdíl od jiných motivačních knih jsem tuto přečetla téměř naráz a to jsem se ještě občas stačila zamyslet:)

Takže, je to skvělá motivační knížka pro každého, kdo zoufale touží po lepším životě, ale nechce se zruinovat jeho hledáním.

Tady je malá ochutnávka s názvem

Pusťte k sobě lásku

Přijímejte komplimenty se šarmem, místo abyste je vyvraceli, jako třeba : Myslíš tyhle staré hadry? Zkuste raději : Děkuju Tečka. Pečujte taky o svoje tělo . Pokud se jen trochu podobáte mně, nevíte, kam dřív skočit, a vaše nebohé tělo za vámi vlaje jako hadr na holi. Když nás tlačí čas, tělo je často tím prvním, co zanedbáváme. Dneska mě čeká pět porad, jógu nechám na zítra a k obědu si dám proteinovou tyčinku. Přitom během svého krátkého pobytu tady na zemi potřebujeme svoje tělo víc, než ono potřebuje nás. Říkejte o svém těle příjemné věci, hezky si ho oblékejte a berte ho ven. Dopřávejte mu žhavý sex, přepychové koupele a masáže. pohybujte jím, protahujte ho, vyživujte a hydratujte a věnujte mu pozornost – čím líp se cítí tělo, tím jsme šťastnější a výkonnější.

Energetická masáž hlavy

Masáž hlavy vychází z indické tradice staré několik tisíc let. Je to jemné ošetření ramen, horní části paží, šíje, hlavy, obličeje a uší. Díky tomu, že se praktikuje na částech těla, které jsou důležitými energetickými centry, je tato masáž velmi prospěšná pro celý organizmus. Pokud je člověk ve stresu, hromadí se v těchto oblastech napětí, které se neustále zvyšuje a zapříčiňuje zdravotní komplikace.

Tato masáž se provádí vleže, nebo vsedě, přes oblečení ( nejlépe bavlněné tričko nebo sarong )a bez použití oleje. Jedná se u ní o speciální hmaty reflexní terapie, které ovlivňují uvolnění blokád v oblasti ramen a horní části paží, dále masáž pokračuje hmaty, které uvolní oblast šíje, zvláště pak často zatuhlé úpony krčních svalů.

Vrcholem tohoto ošetření je samotná masáž hlavy, na které se vystřídá mnoho příjemných a uvolňujících masážních hmatů. Tyto masážní hmaty mají velký vliv na prokrvení pokožky a podkoží hlavy a obličeje a umožňují rychlejší odvedení toxických látek.

Antistresová masáž hlavy dokonale uvolní svaly, prokrví pokožku, odstraní každodenní stres, bolesti hlavy a očí, napětí v ramenou, krku a šíji. Zlepší kvalitu vlasů, navodí pocit duševní pohody a celkově fyzicky a psychicky harmonizuje organismus. Opakována několikrát za sebou dokáže omezit výskyt migrén.

Pomáhá odstraňovat:

  • psychickou únavu
  • podrážděnost
  • bolesti hlavy a migrény
  • oční napětí
  • stavy úzkosti
  • nespavost
  • stres
  • hučení v uších
  • zlepšuje růst a kvalitu vlasů
  • navozuje pocit duševní pohody
  • zlepšuje koncentraci a jasnost myšlení

Přínosy těhotenské masáže

Někdy se bohužel setkávám s názory, že masáže jsou pro budoucí maminky nevhodné. Jiný je naopak vychválí do nebes. Názory se různí. Jaká je ale pravda?

Pokud je žena zdravá a nemá v těhotenství žádné komplikace, je pro ni i pro dítě masáž přínosem. Nejedná se totiž o klasickou masáž, při níž člověk leží na břiše a je používán tlak na problematické partie . Naopak jsou používány jemné doteky, které vedou k uvolnění. Masáž se provádí na boku za pomoci polštářů pro co největší pohodlí nastávající maminky.

Pokud se svěříte do rukou odborníka, není se opravdu čeho bát.

Pro zajímavost Vám přináším rozhovor s nevidomým masérem, který se maminkám věnuje už mnoho let.

TĚHOTENSKÉ MASÁŽE DODNES MEZI NĚKTERÝMI MAMINKAMI BUDÍ TROCHU OBAVY. ZÁDA SICE BOLÍ JAKO ČERT, ZEJMÉNA V OBLASTI BEDER, PROTOŽE SE PŘI TĚHOTENSTVÍ MĚNÍ ROZLOŽENÍ HMOTNOSTI A MNOHO MAMINEK TO KOMPENZUJE NESPRÁVNÝM DRŽENÍM TĚLA, ALE PŘECI JEN, MASÁŽ NĚKTERÝM ŽENÁM PŘIJDE NEVHODNÁ.

Je tomu ale právě naopak, masáž dokáže pomoci od velkého množství těhotenských neduhů včetně například strií a právě bolestí zad. Jen je třeba velice obezřetně vybírat odborníka, který masáž provede. S jedním takovým, terapeutem Petrem Englichem, vám přinášíme minirozhovor.

PRO KTERÉ TĚHOTNÉ ŽENY MASÁŽE JSOU VHODNÉ A PRO KTERÉ NAOPAK NE? SLYŠELA JSEM, ŽE SE NESMÍ CHODIT V PRVNÍM TRIMESTRU, PROČ?

Těhotenské masáže jsou vhodné pro ty ženy, které mají potíže s pohybovým aparátem, ať dlouhodobé nebo získané během samotného těhotenství. Nebo prostě jen pro ty, které si rády odpočinou a potřebují načerpat sílu. Hlavním důvodem, proč se doporučuje těhotenskou masáž absolvovat až v 2. trimestru, je víceméně jen opatrnost a možná křehkost samotného těhotenství v jeho začátcích. Těhotenská masáž, kterou v našem centru Cordeus provádím, se provádí na speciální naprosto bezpečné židličce, bříško a hrudník se vynechává, jinak je celotělová, a je sama o sobě neinvazivní, tedy nemůže mít vliv na vývoj dítěte.

SVĚŘIT SEBE A SVÉ NENAROZENÉ MIMINKO MASÉROVI MOHOU NĚKTERÉ ŽENY V TĚHOTENSTVÍ VNÍMAT S OBAVAMI. JAK LZE VYBRAT TAKOVOU MASÁŽ, U KTERÉ BUDE GARANCE ODBORNOSTI A BEZPEČNOSTI?

Každý z terapeutů nebo masérů, který s těhotnými ženami pracuje, by měl vědět, co se v těhotenství smí, nebo naopak nesmí, ale obecně se dá říci, že nejlepší je dát i v tomto případě na doporučení. Jistým vodítkem může být šíře nabízených služeb pro nastávající maminky i po porodu a nabízené služby pro samotné děti.

 S ČÍM VŠÍM UMÍ TĚHOTENSKÁ MASÁŽ NASTÁVAJÍCÍM MAMINKÁM POMOCÍ?

Odkážu na naše stránky, kde těhotenské masáže a jejich provedení podrobně popisujeme. Obecně jsme schopni efektivně pomoci při bolestech zad, dolních a horních končetin, chodidel, otocích, křečích, při celkovém stresu a napětí a s dalšími potížemi, se kterými se můžete v průběhu těhotenství setkat.

JE OBVYKLÉ, ŽE JE TĚHOTENSKÁ MASÁŽ ŠITÁ MAMINCE NA MÍRU?

Všechny procedury, které v našem centru Cordeus nabízíme se přizpůsobují individuálním přáním a zdravotnímu hledisku klienta a zejména pak těhotenská masáž. Klientce dáváme vybrat i z technik a způsobů provedení, ptáme se na její zdravotní stav a obtíže.

PROČ JSTE SI VYBRAL JAKO SPECIALIZACI PRÁVĚ TĚHOTENSKÉ MASÁŽE, CO MÁTE NA SVÉ PRÁCI RÁD?

Jsem vystudovaný jako nevidomý masér ve zdravotnictví s mezinárodně uznávanou certifikací. Své vzdělání soustavně zdokonaluji, a to výhradně prostřednictvím kvalitních školících zařízení s akreditací ministerstva zdravotnictví. V tomto oboru jsem od roku 2005 a s těhotnými pravidelně pracuji již cca 11 let. Za tuto dobu jsem se setkal s velkou spoustou budoucích maminek a s rozličnými přístupy, a to mě vlastně samotného velmi obohacuje a baví. Nejhezčí je, když přijde klientka, co čeká třeba již třetí dítě, a já si pamatuji, jak chodila na masáže v předchozích těhotenstvích a setkám se vlastně prvně osobně s dětmi, které jsem zažil pouze v bříšku. Pravidelně se stává, že se s maminkami dále potkávám na procedurách jako je ošetření po porodu, na manuálních lymfodrenážích a dalších terapií, s kterými pracuji.